Επιμορφωτικά σεμινάρια ~ Φεβρουάριος 2020

2020-02-07

Επιμορφωτικά σεμινάρια προς εκπαιδευτικούς των Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων της Κω, πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 6 και Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου σε σχολικές μονάδες της Κω. Τα σεμινάρια οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν από το 2ο ΠΕΚΕΣ Ν. Αιγαίου, με συμμετέχοντες εισηγητές από τη Ρόδο και την Κω.

Οι επιμορφωτικές αυτές δράσεις είχαν ως αποδέκτες τους εκπαιδευτικούς της Α/θμιας & Β/θμιας εκπαίδευσης του νησιού, εκπαιδευτικούς Τμημάτων Ένταξης, Τάξεων Υποδοχής ΖΕΠ και Παράλληλων Στηρίξεων.

Σε συνεργασία με τον ΣΕΕ ΠΕ 70/Δασκάλων κ. Καντά Κωνσταντίνο και τη ΣΕΕ ΠΕ 05/Γαλλικών κ. Γαλανοπούλου Αγλαΐα η οποία είναι και υπεύθυνη Παιδαγωγικής Καθοδήγησης των σχολικών μονάδων, έγιναν επισκέψεις και συναντήσεις με τους Συλλόγους διδασκόντων με θέματα ανίχνευσης μαθησιακών δυσκολιών και ερμηνεία των γνωματεύσεων.

Το πρόγραμμα είχε ως εξής:

Δευτέρα 3/02/2020: 1ο Γυμνάσιο Κω (μέλη ΚΕΣΥ Κω: Ζωίδης Βησσαρίων-Λοστορίδης Σάββας)

Τρίτη 4/02/2020: Γυμνάσιο Ζηπαρίου (μέλη ΚΕΣΥ Κω: Ζωίδης Βησσαρίων-Πεσυρίδης Νίκος)

Τετάρτη 05/02/2020: 1ο Λύκειο Κω (μέλη ΚΕΣΥ Κω: Ζωίδης Βησσαρίων- Παναγιωτοπούλου Μελίνα)

Πέμπτη 06/02/2020: το ΚΕΣΥ θα συμμετέχει στις ημερίδες που διοργανώνονται για τους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης από τον κ. Καντά Κώστα ΣΕΕ ΠΕ 70/ Δασκάλων) και την κ. Παππά Αφροδίτη ΣΕΕ ΠΕ 60/Νηπ/γών με εισηγήσεις για την ανίχνευση των Μαθησιακών Δυσκολιών στο Δημοτικό και το Νηπιαγωγείο αντίστοιχα.

Δευτέρα 10/02/2020: 4η συνάντηση με γονείς μαθητών που φοιτούν στο ΕΕΕΕΚ Κω. Συνεργασία ΚΕΣΥ Κω - ΕΕΕΕΚ Κω (μέλη ΚΕΣΥ Κω: Παναγιωτοπούλου Μελίνα- Αμανατίδου Στέλλα).


Οι φωτογραφίες είναι από τη συνάντηση με νηπιαγωγούς της Κω.

Σχετικό υλικό από τις συναντήσεις που έγιναν μπορείτε να κατεβάσετε από εδώ (θα ανοίξει νέα καρτέλα στο Dropbox όπου μπορείτε, πατώντας το εικονίδιο με το βελάκι πάνω δεξιά, να κατεβάετε το αρχείο):

Ανίχνευση για την Πρωτοβάθμια

Ανίχνευση για τα Νηπιαγωγεία